Lihatlahh

Lihatlahh

Friday, January 28, 2011

dapat hadiah special from my luVly sister

Hi Uols...

Aku malas nak citer panjang sebab aku layan mate yang sangat ngantuk ni...
tak cukup tido...
seMalam ada aktiviti yang telah dirancang bersama My BFF...
Kak Pae,kak Hazidah dan ernie...
Aku tak tahu ape benda yang dirancang..
rupenye kak pae suruh beli ape yang nak sebanyak RM50 sempena besday yang lepas dia
tak sempat bagi give..
ngee...
Tapi pagi ni dia bagi x lagi rasenye???sedang berfikir..hihi
Aku pusing-pusing satu Mid valley then tak tahu nak pilih ape...
biasalah kawan-kawan kalau aku dengan ninie keluar semua pelusuk kedai kitaorang masuk...
Ada satu masa dulu..
Kitaorang jalan-jalan saje tak beli pape...
Dari kul 10a.m hingga 9p.m..
lame x???
padahal window shopping jer..
hehehe
sambung citer tadi..hahahaha...
pusing-pusing last sekali aku pilih kemeja...
cantik sangat warne itam..
tangkap satu la..
setelah aku and the geng penat berjalan...
kami lapar dan terus pergi makan dekat Pizza hUT.....
muka sume da BLur bila dah lapar sangat-sangat..
"pLz anta pizza cepat sket okay"
ngee...
Lapa...lapa...lapa..lapa....
Dapat makan sume tekun..
macam gaya ada tapi kami ni selalu ketawa saje bila ada sikit je bahan lawak..
bila ketawan memang susah nak berhenti dah macam bunyi kerbau..
sebab nak cover-cover..
malu ler..
ngee...
sila layan pic kay..











Thursday, January 27, 2011

bila kesengalan melanda

Hi Uols...

Aku nak citer pasal semalam ni..sewaktu magrib aku telah mendapat call daripada myBFF...
dia tanya mau jalan-jalan pergi downtown ke?
sape kate tak nak memang rugi wo..
sebab kak hazidah dia ada keje site di sana
ngee.....
diorang pon ON jer...
Ingat nak teman kak hazidah pergi keje site di Maluri...
teman ke??
hihihi...
Aku bersiap-siap dengan ringkas untuk pergi ke rumah diaorang dulu sebelum pergi berjalan-jalan.....
hihihi....
sampai sana kak hazidah sedang bersiap untuk pergi makan bersama tunang tersayang..
kami menunggu dia sampai kelaparan....
sampai....sampai....sampai boleh pengsan bila tunggu kak hazidah...
Aku ngan myBFF lapar kan..
Kami turun pergi makan dekat kedai mamak bawah rumah diaorang..
sementara menunggu kak Hazidah sampai..
Ada lagi seorang kak FAezah ni dia sudah tido dengan lena ..
sampai kitaorang kejut pon tak sedar ajak pergi makan.
Bila jumpa macam-macam citer dan gosip boleh sharing la...
hahahaha...
Gosip amat penting..
hihihi.....
Tapi ni baru 4 orang dah huru-hara...
ngee.....
pAstu tak tahu nak citer layan picture dulu yer...
sebenarnyer aku tengah mamai la..
balik pukul 3 lebey pagi tadi....










Wednesday, January 26, 2011

DOME dan gelak tergolek

Hi Uols.....

Sebelum aku buka cerita...suruh korang imagine macam ne orang gelak sampai terduduk 
dan terkencing...hahahahaha...mesti betul-betul lawak kan...
Biasa kami dah macam tak boleh dipisahkan..
Kak ida,kak ernie dan farah...
pergi makan kat DOME dekat the garden...
memang terbaek wok...
Pehh mables...
Now kami kuar jarang menggunakan kereta..sekarang gunakan kenderaan awam...
harini kiah and the geng naik teksi...
dapat uncle yang very-very sporting la...
macam-macam citer..
dia pon asalnyer keje tempat yang same ngan kami...
ngee...
sampai je dekat mid valley..kami turun dan tiba-tiba touching sebab uncle tu kena marah 
dengan polis bantuan disebabkan salah parking..
benda tu smallmatter je..
sedih wo...
sob...sob...sob..
Seterusnye kami pon pergi makan dekat dome..
sambil tengok menu sambil snap-snap picture...
ntah kenapa sejak akhir ni selalu pergi makan jer...
ngee....
Aku makan ape erk?kawan saye sudah tak hengat saye makan ape...
disebabkan ketawa berdekah-dekah ni...
hahahaha...
yang aku ingat aku pilih makanan berunsurkan pasta dan air iced mocha...
mables siootttt...
sumenye sudah kenyang dan balik ke opis semula dengan menggunakan pengangkutan awam.....
sampai je diseberang jalan dan sudah bayar segala tambang..
Ada sebuah kisah lawak yang terjadi(sambil taip sambil ketawa)...
Kami mahu melintas untuk balik ke opis kan...
aku dengan lah seorang akak ni berjalan di hadapan...
kawan aku lagi seorang ni dengan beraninyer dia duk tengah jalan...
tiba-tiba ada sebuah bas lalu...terkejut dia dengan penuh semangat berlari....berlari....berlari...
streeeeeeeeetttttttttttttttttttttttttttttttttttt....
dia jatuh padahal bas tu tak pon lalu dekat dia....
hahahaha...
seorang akak tu terus berhenti serta terkejut disebabkan kawan aku jatuh betul-betul depan dia dan terpikir"ape sebenarnyer budak ni nak buat?"
aku dengan akak yang lagi seorang automatik toleh...
teruskan ketawa berdekah-dekah sampai tergolek dan terkencing....
nak seberang jalan pon tak boleh sebab sisa ketawa tak abis-abis lagi....
aku dah senak ketawa giler kuat...seyes memang kelakar wey...
ni antara pic yang kitaorang amik..


DOME
FOOD and DRINK


MAcam ni la tadi...






kami yang sengal...sory say kak ida tak termasuk sekali pic dia

DOME


Cakkk!!!


Pagi..

Hi Uols....

peHH...aku terasa nak muntah wey...sebab tadi aku makan roti arab kat cafe..
tak nak hengat masin yang amat-amat...
bape banyak dah dia letak majerin....
seyes...
terlalu masin...
adui tekak aku da loya giler..
urmmm...
ape yang boleh hilangkan masin erk???
boleh kena darah tinggi...
ngee.
Pagi aku dah luahan perasaan aku...
opss..lupa nak tanya korang da makan lom?
Lepas tu,alkisah diwaktu pagi sewaktu nak balik opis...
kami lalu dekat security guard..
ngeee takot...
ada satu nyonya mabuk pastu marah-marah...
dalam berapa second aku lalu dengan opismate dia mengamuk lempar segala harta benda...
hihihi..
ayo..nyonya lu mau ngamuk pergi dali sini lor...
lu telah wat kami manyak takot....
hahahaha....
nasib kami tak kena lempar dengan itu nyonya yang sengal+senget.....

ayo!!macam ni nyonya ni mengamuk..hihihi

Tuesday, January 25, 2011

YMCA......

Hi UoLs...

Time lunch mesti ada citer kan...
hehehe....
aku kuar pergi makan with opismate kat YMCA la..
sebab nak jalan-jalan cari makan..
ngee
sape lagi kalau bukan 
kak ernie,kak ida dan farah
dah macam kembar tak seiras...
aku makan dry curry mee with lime juice...
kesengalan kami makin terselah bila bersama...
macam benda boleh jadi bahan lawak..
kitorang g nek ape??
urmm kitaorang sejak akhir ni memang ada drebar(drebar bas)...
ley bawak satu opis taw..
nanti aku upload pic...
Update cket jer...
yang lain nanti aku update lagi
ngee

Model YMCA

YMCA

Pelik tak No Flat dia..hihi



Morning tuesday

Hi UoLs....

Morning...senyum-senyum selalu(^__^)
buatlah keje dengan ikhlas...
selamat pagi cinta...
No update arini...
ada ape-ape special baru aku update...
yeaHHH...
arini gaji..insyallah petang karang dapat...
lalalalala...


hihihi sungguh tak sabar


Monday, January 24, 2011

Luncheon dan jalan-jalan sekitar CM

Hi Uols...

Mesti boring tengok blog aku tak de ape...
hahahaha...
sewaktu ditengahari tadi..
aku bersama-sama opismate berjalan-jalan sekitar CM(central market)
sewaktu dulu setiap jumaat kami selalu lepak dekat mid valley..
sekarang tanpa kenal erti waktu kami mesti lepak CM..
muka pon da cop CM
ngee..
dengan sape lain dan tidak bukan...
kak ernie,kak ida dan farah..
pergi jalan hang lekir,tun H.s Lee dan mane-mane jer...
kedai borong dekat mane ntah...
hahaha...
gedik-gedik dalam tu siap amik picture taw...
ngee..
sekali kena tegur dengan satu amoi la..
"helo miss..no camera please"..
pehh nasib banyak yang da amik pic taw..
hehehe..
macam model kan...kan..kan..
And FYI...
aku dan geng-geng lain memang pantang nampak kamera ..
mesti nak posing walaupon ditengah-tengah jalan..
hehehe...
bahaya kan...
antara model-model jalanan..
hehehe


peace...uprOgurl


posing la

comey kami ni

nasib sempat snap..

3 dara dan mak dare pingitan

DIkala kesengalan





Selamat pagi Malaysia dan cinta

Hi UoLs.....

Salam..aku sedang mengambil mood untuk buat keje..Almaklumlah hari ni MONDAY BLUES...
semangat...semangat...semangat datanglah...
ngee..
Pagi ni da buat aku ceria kerana aku dapat Novel...
Lafazkan  kalimah cintamu...
sangat-sangat seronok seh....
thAnks kak ernie...
Dapat je novel aku terus baca...
hehehe...
baca 1 muka surat sudah sedih wo...
aku upload dengan muka ye sememeh ni...
benci because tudung tak betul...
hehehe
menci..menci..menci

serabai ni tapi happy dapat novel

Sunday, January 23, 2011

pagi ahad yang indah

Hi uOLs

Morning....
bekfes ape pagi ni?
hihihi....
Pagi ni aku wif my housemate(chedah) nak wat sandwich....
sebab nak habiskan roti yang nak expired tu...
ngee....
Aku makan dulu baru amik picture...
tunggu kat opis yer....
hehehehe..
sedap sampai menangis sebab sedap sangat makan cili yang pedas...
hahaha....
Lepas tu,makcek tuan rumah rajin nak buat jemput-jemput..
then tak de cicah aku pon nak wat sambal kicap....
tu lagi masalah pedas yang amat-amat.....
tak terlarat nak makan...
hehehe...
berunsur cili...
sampai rase kuar asap masuk angin.....
Giler pedas...


Sandwich tinggal ceket..nyum

Jemput-jemput+sambal kicap

Saturday, January 22, 2011

Happy dapat Novel dan makan...

Hi UoLs....

ngee...
Hari ini kan aku malas sangat-sangat...
Tiba-tiba kak ernie call di waktu tengahari tadi...
aku suka sebab dia nak belikan novel Lafazkan kalimah cintamu
kak ernie bayar cukup bulan ye...
hehehehe...
nak suruh special boyfriend belikan tak de..
sadis kan dgr..
ngee...
lagi satu pasal novel ni aku ada post before ni....
urmmmm then magrib tadi aku dapat mesej daripada Kak salma
dia cakap nak kirim nasi kukus tak?
mestilah nak sebab aku lapo..
ngee...
hari nie malas nak masak..
hehehe....
makcek tuan yang rajin nak masak ikan keli goreng berlada....
pehhhhhhhhhhhh superb...
makan...tido..makan...tido...

haloo

Hi uOLs...

Hari ni takde yang menarik aku nak citer..
because kemalasan aku hari ni tahap dewa....
hehehe....
ngantuk je...aku mau tido saje......
huwaaaaaaaaaaaaa.....
tapi tahu gak mane tahu ada yang menarik petang kang..
ngeee...
cHOW!!!

Pening mikir mase depan

Friday, January 21, 2011

muhasabah cinta


Hi Uols..
tiba-tiba aku suka lagu ni...

Lapar sangat

Hi uOls.....

Lunch tadi aku lapa giler yang tahap gaban la...
huhuhu....
pergi  cafe tak de makanan...
ingat nak order MCD so kena tunggu lagi satu jam...
aku tak ley tunggu...
kalau tunggu boleh pengsan la..
HUH!!!
aku cakap ngan opismate kiter makan kat CM la...
Pikir-pikir susah nak cari parking...
so kitorang decide makan dekat TUpai....
makan mee goreng mamak...
nyum2....
Alhamdullilah kenyang..
hehehehe

Pagi yang indah...

Hi uOLs

Pagi yang indah,damai dan sejuk jer....
hehehe...
korang da bekfes?
kena smile selalu...
ngee..
u Know malam tadi aku lupa nak wish besday my BFF-Ninie
sampai seorang my sis text aku..
dia berkata
"smpai ati alyn x wish nini...dr td tggu alyn wish..cian dia"
wahh aku sudah rase bersalah....
hihihi...
terus aku wish dalam kul 12.30 kot..
tapi tak lewat mane pon...
dengan mamai je aku menaip sms
"Haloo sayangku..happy besday yg ke 23..always allah bless of u..
murah rezeki dan panjang umo"
tapi kalau ikutkan wish aku ada yang salah..
because umo kami sebaya..
tahun ni masuklah 24 tahun..
tua kan?
ngee....
nampak sangat aku mamai macam dalam mimpi dan rase bersalah...
hehehe...
sory my darl...
tidak dapat celebrate wif u....









Thursday, January 20, 2011

yeaHH tiket ada

Hi OuLs...

mOrning..
semalam tak dapat update aku malas nak bukak lap top...
pagi-pagi ni aku da teringat kat laptop...
hehehehe...
Ada citer semasa beli tiket semalam...
huhuhu...
Aku sampai kat kl sentral tunggu bff kat trenz putra..
da jumpa dekat diorang terus pergi kat kaunter tiket...
setibanye di situ kenalah beratur..ngee..
Aku pon mahu beli tiket

aku: abg nak beli tiket ke kota tinggi 28.01.2011 pukul 6
penjual tiket : return or one way...
aku: return la...
penjual tiket: bape hari bulan?
aku: urmm 6.2.2011 pukul 1.30pm
penjual tiket :oh..full la dik..9.30a.m dan 1.30a.m full

Ape perasaan korang time ni..mesti kuciwa kan.....Aku terus call mak aku cakap tiket hari ahad nak balik 
KL tak de..ciankan...so mak aku cakap beli la tiket dari jb to KL...
TING2!!!
baru aku pikir dan aku kena beratur lagi...
dengan sabarnye...
huhuhu
yeahh da sampai kat kaunter nak beli tiket....
fuhh!!!! dapat dari jb to kl pukul 1.30p.m...
boleh bercuti sakan ni....

malu-malu kucing..meoww


sewaktu pulang ke destinasi

yeahh!!!dah ade tiket....KOTA TINGGI TO KL/JB to KL


Wednesday, January 19, 2011

yebba!!!mahu balik kampung..

Hi UOls...

Aku excited nak balik kampung next week...
kangen gila same mak dan abah....
ngee...
nak mintak diorang belanje makan,baju dan sebagainyer la..
(ada wet bayo sendiri tapi nak try bodek)
yebbbaa!!!!
urmm petang karang dalam kul 5.30 mahu pergi KL sentral..
Kl sentral kalau tak tahu search yer kat google..
pergi dengan sape?
BFF yang senget lagi gila..
same je pale otak dia macam aku...
hahaha...
kesengalan....
blur-blur2...
bila jumpa boleh huru hara walaupun bertiga
Sebab nak pergi kl sentral mau cari tiket la...
tak beli habis lak..
almaklum cuti seminggu 1TM...
plus lak cuti raye cina dan hari wilayah.....
lame kan macam cuti budak sekolah....
tak pe boleh lepak puas kat umah kampung....
hehehehe..
Nanti aku amik picture dengan serabainyer kitorang sewaktu balik keje..
ngee

kesengalan yang melanda